Login
  • Home
  • News
  • Movacolor op beurs bij Nationaal Kunststof Congres

Movacolor op beurs bij Nationaal Kunststof Congres

Movacolor is een van de weinige bedrijven in de wereld die zich exclusief toeleggen op de ontwikkeling en productie van gravimetrische en volumetrische doseersystemen voor de kunststofindustrie. Met name op het gebied van gravimetrie zegt Movacolor internationaal een voortrekkersrol te vervullen.

MCBalance: genereert een constant en hoogwaardig eindproduct waarbij de gebruiker kan besparen op dure grondstoffen, waaronder pigmentDe bekende MCBalance genereert een constant en hoogwaardig eindproduct waarbij de gebruiker kan besparen op dure grondstoffen, waaronder pigment. Door nauwelijks grondstoffen te verspillen, is de terugverdientijd zeer kort. Wicro Plastics is een van tevreden gebruikers. Productiemanager Marcel Kessels van Wicro Plastics: "Wij maken al zeventien jaar gebruik van Movacolor apparaten en we zijn er uitermate tevreden over. We gebruiken exact de kleuren die we nodig hebben en niet te veel. Het afwegen gaat heel snel en we kunnen recepturen plaatsen. Ook Senior Process Engineer Danny Govers van Helvoet is tevreden: "Het grote voordeel is dat we bij materiaalovergangen geen verschillen meer zien omdat het systeem zichzelf corrigeerd. Dat is eigenlijk de reden waarom we volledig zijn overgegaan."

Voorts heeft het Nederlandse bedrijf Pixelhobby jaren geleden voor de doseeroplossingen van Movacolor gekozen. Een hoogwaardig eindproduct en het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid waren de doorslaggevende redenen voor Pixelhobby om 

voor Movacolor te kiezen. Pixelhobby is een ambacht waarvoor je een polycarbonaatplaat en kleine plastic 'pixels' nodig hebt. Met deze pixels kunt je elke gewenste foto maken. Pixelhobby biedt de hobbyist meer dan driehonderd kleuren voor een realistisch effect. "We doen elke dag verschillende kleurwissels en hebben behoefte aan een gebruiksvriendelijk doseersysteem", aldus directeur Paul Verschoor. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn ook belangrijk. "De pixels moeten nu precies dezelfde kleur hebben als het jaar ervoor en volgend jaar. De Movacolor MCBalance doet dit gewoon."

MCNexus: de nieuwste ontwikkeling in optometrisch doseren

Op de beursvloer van het Nationaal Kunststof Congres (Steenwijk, 5 april) zal Movacolor naast de MCBalance ook de nieuwste ontwikkeling in optometrisch doseren demonstreren met de MCNexus. Dit is een systeem dat uiterst precies korrel voor korrel kan doseren.

 

NEED MORE INFORMATION?

Contact our dosing specialists
+31(0)515 - 570 020